Raisi o ratu u Gazi: Izrael očajan pred palestinskim otporom

23.11.2023. | 13:18

Predsjednik Irana Ebrahim Raisi izjavio je danas da je evidentan očaj izraelskog režima zbog palestinskog otpra, dodajući da režim u Tel Avivu nije uspeo da ostvari svoje ciljeve u aktuelnom ratu protiv Gaze.

“Izrael nije postigao nijedan od ciljeva da okupira Gazu i eliminiše otpor”, rekao je on tokom intervjua u Teheranu sa predstavnicima pet televizijskih mreža na arapskom jeziku, prenosi Tasmin News.

Izrael je započeo rat 7. oktobra kao odgovor na vojnu operaciju Hamasa u kojoj je ubijeno oko 1.200 Izraelaca, a zarobljavano stotine ljudi.

Reisi je tu operaciju Hamasa opisao kao “legitimnu odbranu svojih prava” palestinskog naroda, što je bilo podstaknuto njihovim sve većim ugnjetavanjem od strane izraelskog režima.

“Narod, čiji je dom uzurpiran, čiji su članovi porodice zatvoreni i ubijeni, i čije farme su uništene, uživa pravo na legitimnu samoodbranu”, izjavio je predsednik Irana.

“Palestinska operacija nanijela je vojni, bezbjednosni i obaveštajni poraz Izraelu”, zaključio je Raisi, prenosi Tanjug.

Oznake: Izarel, Palestina