Radnik uzvratio vatru na naoružanog napadača: Ubio dvoje kolega, treći usmrtio njega

Zaposleni koji je uzvratio vatru na naoružanog napadača, koji je prije toga ubio dvije osobe u silosu za žito u Nebraski, vjerovatno je spriječio više smrtnih slučajeva, saopštili su zvaničnici ove američke savezne države danas.

Zaposleni, koji nije imenovan, uzeo je oružje i upucao Maksa Hoskinsona (61), nakon što je ovaj u četvrtak počeo da puca u “Agreks” silosu u Supirioru, Nebraska, prenosi AP.

Vlasti su saopštile da je Hoskinson otpušten ranije u četvrtak i da se tog popodneva vratio sa pištoljem i počeo da puca u kancelarijskom dijelu firme.

Žrtve su identifikovane kao Sandra Nelson (60) i Darin Kepke (53), a treća osoba koju je pogodio Hoskinson, koji je podlegao ranama u bolnici, zbrinuta je i puštena na kućno liječenje.

Policija je tokom konferencije za novinare rekla da vlasti ne očekuju podizanje bilo kakve optužnice protiv zaposlenog koji je upucao Hoskinsona.

“U stvari, vjerovatno je da su radnje zaposlenog spriječile mnogo daljih gubitaka života u ovoj tragediji”, saopštio je zvaničnik policije.

Navedeno je i da policija još ne može da komentariše da li je Hoskinson ciljao žrtve, koje su sve bile zaposlene u Agreksu, a rečeno je da je još nekoliko drugih zaposlenih u kompaniji bilo na licu mjesta kada se dogodila pucnjava.

Ostavite komentar: