Pronađena Hrvatica: Smatrala se nestalom nakon zemljotresa u Turskoj

07.02.2023. | 22:40

Hrvatski ambasador u Turskoj Hrvoje Cvitanović rekao je da je pronađena hrvatska državljanka za koju su smatralo da je nestala nakon razornog zemljotresa u Turskoj.

“Imam informaciju da je pronađena, da je dobro, da je zdrava i da je na putu prema svojoj porodici”, rekao je Cvitanović za hrvatske medije.

Hrvatica već duže vrijeme s porodicom živi u Antakji na samom jugu Turske. Njen suprug pokušavao je saznati informacije o njoj dok je istovremeno pomagao u pronalasku i oslobađanju zarobljenih u ruševinama.

“Čuo sam da se javila i u Hrvatsku. Sad su njena majka i ostali mirni. Danas poslijepodne smo bili jako zabrinuti što nikako nismo mogli dobiti nikakvu informaciju u vezi sa njom”, dodao je Cvitanović.

Dvije hrvatske državljanke povrijeđene su u zemljotresu koji je u noći s nedjelje na ponedjeljak pogodio jug Turske.

“Jedna je još u bolnici, ali izvan životne opasnosti, a druga je još juče poslijepodne puštena iz bolnice”, rekao je ambasador Cvitanović.

Zemljotres jačine 7,9 stepeni po Rihteru pogodio je juče centralnu Tursku i sjeverozapad Sirije.

Broj žrtava zemljotresa u Turskoj povećan je na 5.434, dok je više od 31.000 povrijeđeno. U Siriji su prema posljednjim podacima u zemljotresu poginule 1.832 osobe, dok su hiljade povrijeđene.

 

 

Oznake: Hrvatica, Potres, Turska