Princ u komi već 15 godina! Uspio je da podigne ruku prvi put od 2015. VIDEO

Saudijski princ, koji je u komi posljednjih 15 godina, uspio je da podigne ruku.

Princ Al-Valid bin Kalib Al-Saud snimljen je kako pomjera prste na rukama u snimku, dok ga žena pozdravlja. Na snimku se čuje kako mu ona govori “Zdravo, Didi”, dok princ odgovara pomjerajući svoje prste. Ona nakon toga govori “još jedan, još jedan, više, više”, nakon čega princ podiže cijelu ruku sa kreveta.

“Veoma dobro”, izgovara nakon toga neidentifikovana žena. Snimak je pogledan više od 200.000 puta na Tviteru, a podijelila ga je i saudijska princeza Nora bin Talal Al-Saud.

Princ Al-Valid nalazi se u komi od 2005. godine nakon saobraćajne nesreće u kojoj je doživio krvarenje u mozgu. Tada je studirao na vojnom fakultetu.

Posljednjih 15 godina princ se nalazi na respiratoru, a njegov posljednji fizički pokret bio je prije pet godina.

Njegov otac princ Kalid bin Talal, inače brat tajkuna princa Al-Valida bin Talala, nikada nije prestao da vjeruje da će se njegov sin jednog dana u potpunosti oporaviti. Princ Kalid je bio među članovima saudijske kraljevske porodice koji su bili zatvoreni na 11 mjeseci zbog kritikovanja represije nad kraljevom elitom.

Desetine prinčeva, zvaničnika i tajkuna bilo je zatvoreno u hotelu Ric-Karlton u Rijadu 2017. godine.

Princ Kalid je ponovo uhapšen sljedeće godine, a njegov sin postao je poznat u zemlji kao “uspavani princ”, piše Telegraf.

Ostavite komentar: