Priča satkana od najljepših emocija: Rizikovao svoj da bi spasao život bratu blizancu

Braća blizanci Ian i Tomas Slater (30), u tinejdžerskim danima susreli su se sa opakim bolestima.

Nisu bili svjesni šta se dešava, ali su znali da moraju da budu jedan drugom podrška.

Ian je jako mlad sa samo 16 godina saznao da boluje od leukemije. Nekoliko nedjelja prije njegove zakazane operacije transplantacije koštane srži, koju je trebao da mu donira brat Tomas, braća su se suočila sa još jednom bolešću, tačnije drugom bartu blizancu Tomasu, otkriven je tumor kostiju, piše Miror, prenosi Blic.

Tomasu je otkriven jedan od najrjeđih tumora kostiju na svijetu. Prije nego što je bio podvrgnut liječenju tumora, Tomas je odložio svoju operaciju kako bi mogao da donira koštanu srž za Iana.

Prije nego što su doktori otkrili od čega Ian boluje, često mu je išla krv iz nosa i pojavljivale su mu se modrice po tijelu. 2005. godine, pozlilo mu je u školi i hitna pomoć ga je odvela u bolnicu, gdje mu je ustanovljena leukemija. Punih sedam mjeseci Ian je bio u bolnici gdje je prima hemoterapiju.

Da Tomas ima tumor kostiju, otkrili su kada je na treningu pao i polomio nogu. Kada su ga odveli u bolnicu doktori su mu zakazali operaciju noge, ali su tokom pregleda otkrili tumor.

U tom periodu bila je zakazana i Ianova operacija. Kako bi Tomas donirao koštanu srž svom bratu, odložio je svoju operaciju na godinu dana.

Ianu je uspješno izvršena transplatacija srži, kao i Tomasova operacija tumora. Usljed komplikacija tokom operacije, Tomasova rana nije mogla brzo da zaraste. doktori koji pratili njegovo stanje dali su sve od sebe da on bude dobro, u čemu su i uspjeli.

Poslije svega što su prošli, braća su odlučila da se oduže doktorima koji su brinuli o njima, kao i bolnicama. Oni su prikupili novac koji će biti doniran u svaku zdravstvenu ustanovu u kojoj su bili.

“Želimo na neki način da se odužimo tim ljudima, oni su brinuli o nama i veliki su heroji. Ovo je jedan znak podrške”, rekla su braća, piše Miror.

Ostavite komentar: