Preminuo muškarac koji se zapalio ispred zgrade suda u Njujorku

20.04.2024. | 10:22

Muškarac koji se zapalio ispred zgrade suda u Njujorku, gdje se odvijalo suđenje Donaldu Trampu, preminuo je, javili su američki mediji.

Zvaničnici su rekli da događaj, po svemu sudeći, nije povezan sa Trampom.

Muškarac je gorio nekoliko minuta pred televizijskim kamerama koje su bile postavljene ispred zgrade suda. Policija NJujorka saopštila je da je povrijeđeni čovjek proglašen mrtvim u bolnici.

Svjedoci su rekli da je čovjek izvukao iz ranca pamflete i bacio ih u vazduh prije nego što se polio tečnošću i zapalio. Jedan od tih pamfleta sadrži reference na “zle milijardere”, ali se u dijelovima koje su vidjeli svjedoci ne pominje Tramp.

Policijska uprava NJujorka saopštila je da čovjek, identifikovan kao Maks Azarelo iz Sent Avgustina na Floridi, nije ovo uradio imajući na umu Trampa ili druge osobe koje su uključene u suđenje.

On se u onlajn manifestu izvinio prijateljima, svjedocima i onima koji su prvi reagovali na licu mjesta. U tekstu je upozorio na “apokaliptični fašistički puč” i kritikovao kriptovalute i američke političare, ali nije posebno izdvojio Trampa.

Bivšem predsjedniku SAD sudi se prema optužbi za tajne isplate novca jednoj porno zvijezdi.