Preminula od posljedica “neslane šale”: Jutjuber u prenosu uživo ubio trudnu djevojku

Ruski Jutjuber Stas Riflej pred kamerama je ubio svoju djevojku Valentinu Grigorjevu. Da cijela stvar bude još stravičnija, 28-godišnjakinja je bila trudna.

Naime, nesrećna je Valentina preminula od posljedica ”neslane šale” svog dečka. Jutjuberu su obožavaoci platili 1.000 dolara kako bi izveo ”prank” i zlostavljao svoju djevojku u live streamu. Zbog toga je okrutni Stas Valentinu (30), koja se nalazila u ranom stadiju trudnoće – potjerao na balkon na temperaturu manju od nule te je natjerao da obuče samo donji veš, piše The Sun, prenosi Večernji.hr.

Valentina i dijete preminuli su od posljedica pothlađivanja. U šokantnom video snimku prikazan je i trenutak kada ju je unio u kuću.

“Vajla, jesi li živa? Zečiću moj, što je s tobom? Vajla, Vajla, kvragu, izgledaš kao da si mrtva. Zečiću, hajde… Reci mi nešto… Brinem se”, čuje se Stas na snimku koji ledi krv u venama. Nakon toga se obratio obožavaocima koji su ovo ubistvo pratili u realnom vremenu.

“Kvragu, ne osjećam joj otkucaje srca”, rekao je pratiocima sjedeći za kompjuterom, dok se beživotno tijelo djevojke nalazilo na kauču. Pratioci su pozvali policiju i hitnu pomoć, koja je mogla samo ustanoviti smrt mlade djevojke.

Ovo nije prvi put da je ”influenser”, koji je za život zarađivao donacijama obožavaoca, bio nasilan prema djevojci. U jednoj od prošlih snimaka, na nagovor pratioca, poprskao ju je suzavcem.

Za stravično ubistvo Valentine i njihovog djeteta, ako se dokaže da je preminula od posljedica pothlađivanja, prijeti mu tek – dvije godine zatvora. Trenutno se nalazi na psihijatriji, gdje je u razgovoru sa stručnjacima izjavio: “Za čime da žalim? Nisam ništa napravio.”Ostavite komentar: