Premijer ga i dalje koristi: Džonsonov broj telefona dostupan javnosti već 15 godina

Privatni broj telefona premijera Velike Britanije Borisa Džonsona je dostupan na internetu već 15 godina, prenio je danas BBC, a prenosi Tanjug.

Broj, koji je objavljen u novinskom izveštaju 2006, nije nikada obrisan i, kako ocjenjuje BBC, čini se da ga premijer i dalje koristi. Prošle nedjelje, zvaničnici su negirali da je Džonsonu savjetovano da promijeni broj telefona.

Parlamentarac Laburističke stranke Rejčel Hopkins je rekla da bi dostupnost Džnsonovog privatnog mogla da ima implikacije na sigurnost i rizik od ucjene.

Iz Dauning strita su odbili da komentarišu informaciju da je Džonsonov telefon dostupan, kada je prvi put vest objavio nedjeljnik o poznatim ličnostima, Popbič. Džonson je 2006. godine bio poslanik oblasti Helni i zamenik ministra za visoko obrazovanje, a novinari su ga pozvali da ga kontaktiraju o određenom pitanju u to vrijeme.

BBC dodaje da, iako je Džonson bio manje poznat nego sada, i tada je imao zavidnu reputaciju i da se pojavljivao u emisiji BBC-ja “Da li imam vijesti za tebe”.

Samo dvije godine kasnije, postao je gradonačelnik Londona. Pokušaji agencije PA njuz da dobiju Džonsona su se završili automatskom porukom da je “mobilni pretplatnik nije trenutno dostupan, molimo vas pokušajte kasnije ili pošaljite poruku”.

Kako se navodi, Džonson je kritikovan zbog načina na koji koristi mobilni telefon prethodnih nedelja, usljed sve većih pitanja o lobiranju unutar vlade.

Ostavite komentar: