Predsjednik Južne Koreje postao hit nakon što je opsovao poslije sastanka s Bajdenom VIDEO

Kritika koju je predsjednik Južne Koreje uputio američkim zakonodavcima je postala viralna na društvenim mrežama – nakon što je snimljen kako psuje i naziva ih “skotovima”.

Čini se da je Jun Suk Jeol psovao nakon sastanka s američkim predsjednikom D\oyefom Bajdenom na konferenciji za Globalni fond u Njujorku u srijedu.

U videu koji je u četvrtak objavio južnokorejski televizijski emiter MBC na svom zvaničnom Jutjub kanalu, Može da se vidi Jun kako hoda binom nakon ćaskanja s Bajdenom prije nego što se okrenuo svojim pomoćnicima i progovorio.

„Bilo bi tako sramotno za Bidena ako ti skotovi u Narodnoj skupštini ne odobre ovaj zakon“, čini se da je tada rekao.

Globalni fond je međunarodna organizacija koja pokušava da pobijedi HIV, tuberkulozu i malariju širom svijeta u razvoju i čini se da Junova primjedba upućuje na Bajdenovo obećanje da će doprinijeti 6 milijardi dolara, što bi zahtijevalo odobrenje Kongresa.

Video s Jutjuba koji još nije obirsan pregledan je više od četiri miliona puta otkako je postavljen i privukao je na hiljada komentara.

Mnogi korisnici društvenih mreža počeli su da ismijavaju Juna, dok je psovka koju je koristio postala popularan termin za pretragu na južnokorejskom internet portalu Naver.

Ovo je samo posljednji u nizu, kako kritičari kažu, diplomatskih promašaja Juna, koji je ove nedjelje stigao u Njujork na Generalnu skupštinu Ujedinjenih nacija nakon što je prisustvovao sahrani kraljice Elizabete II u Londonu.

Dok je bio u Londonu, njegovi protivnici su ga optužili za nepoštovanje jer je propustio priliku da vidi kraljičin kovčeg – za šta je okrivio gust saobraćaj.

Nakon onoga što se čini kao njegov posljednji spoljnopolitički gaf, Junov tim je krenuo u defenzivu.

U kratkom brifingu s novinarima, visokopozicionirani zvaničnik južnokorejskog predsjedničkog kabineta rekao je da je primjedba „privatni komentar“ i da je „neprimjereno povezivati ​​privatni komentar s diplomatskim ishodom“.

 

 

Ostavite komentar: