Poznata cijena vakcine koju će Rusija izvoziti

Rusija planira da napravi pet miliona doza vakcina protiv korona virusa mjesečno u decembru i januaru, rekao je danas direktor Nacionalnog istraživačkog centra za epidemiologiju i makrobiologiju “Gamaleja”, Aleksandar Gintsburg.

Prema planu, očekuje se da će kompanije dostići svoj pun kapacitet u decembru ili januaru. Kapacitet treba da bude oko pet miliona vakcina mjesečno, možda i više – rekao je Gintsburg novinarima.

Ako bude tako, čitava zemlja će biti snabdjevena adekvatnim lijekom za godinu dana, naveo je on.

Ruski predsjednik Vladimir Putin juče je objavio da je Rusija registrovala prvu vakcinu protiv Covid-19 u svijetu koju je razvio centar “Gamaleja”.

Cijena ruske vakcine protiv korona virusa za međunarodno tržište biće u početku najmanje 10 dolara za dvije doze, rekao je predsjedavajući borda direktora kompanije R-Farm Aleksej Repik.

– Prema našim procjenama, cijena će biti najmanje 10 dolara za dvije doze, za tržište izvoza. Vakcina će postati jeftinija kada njena proizvodnja dostigne dovoljan industrijski obim – rekao je on za TV kanal Rusija-24, navodeći da će prve serije vjerovatno biti skupe, prenosi SrpskaInfo.

 

 

Ostavite komentar: