Potresno! Pronađena tijela 13 otetih osoba ubijenih u pećini

Turski vojnici koji učestvuju u operaciji protiv pripadnika Radničke partije Kurdistana (PKK) na sjeveru Iraka pronašli su tijela 13 otetih Turaka ubijenih u pećini, rekao je danas ministar odbrane Hulusi Akar.

Akar je naveo da je 48 militanata iz PKK ubijeno tokom operacije, a da su tri vojnika poginula, dok su trojica ranjena. Prema njegovim riječima, 12 otetih imalo je rane od metka na glavi, a jedan na ramenu.

Turska je 10. februara pokrenula vojnu operaciju protiv PKK u regionu Gara na sjeveru Iraka radi osiguranja granice i pronalska otetih državljana.

Bezbjednosni izvor rekao je da je identifikovano devet od 13 ubijenih i pronađenih u pećini, te da su među njima pripadnici turskih obavještajnih, vojnih i policijskih snaga.

“Prema informacijama dobijenih od zarobljenih terorista naši državljani su ubijeni na početku operacije”, naveo je Akar u kontrolnom centru nedaleko od iračke granice.

U saopštenju objavljenom na internet stranici PKK navodi se da su zarobljeni pripadnici turskih, policijskih i vojnih snaga poginuli tokom sukoba i negirano je da su likvidirani.

Ostavite komentar: