Portparol Kremlja potvrdio: Neće biti susreta Putin–Bajden

Moskva i Vašington ne žele da organizuju sastanak predsjednika Rusije Vladimira Putina i SAD Džoa Bajdena, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Američki mediji prenijeli su ranije da se očekuje da predsjednik Bajden otputuje u Evropu radi razgovora o situaciji u Ukrajini, prenosi Tas.

“Neće biti susreta Putin–Bajden”, odgovorio je Peskov na pitanje da li se razmatra mogućnost susreta predsjednika Rusije i SAD.

Kako prenosi En-Bi-Si, tokom svog putovanja u Evropu, Bajden će vjerovatno posetiti Brisel, gdje su sjedišta upravnih tijela NATO-a i EU, ali se ne navode dodatni detalji putovanja niti konkretni datumi.

“Zelenski nije tražio razgovor sa Putinom”

Administracija Volodimira Zelenskog nije tražila telefonski razgovor sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao je za agenciju RIA Novosti portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

“Ne”, odgovorio je Peskov na pitanje da li je bilo takvog zahtjeva danas ili prošle nedjelje.

Ranije je pres-sekretar predsjednika Ruske Federacije rekao da niko ne isključuje mogućnost razgovora Putina i Zelenskog, ali prije toga delegacije i ministri treba da se postaraju da sastanak dovede do rezultata, a ne da to bude samo razgovor radi razgovora.

Ostavite komentar: