Pooštren režim ulaska u Austriju iz nekoliko zemalja

Austrija pooštrava režim ulaska u zemlju za građane koji dolaze iz zemalja u kojima “divljaju” mutacije korona virusa – Indije, Južne Afrike i Brazila.

Od ponedjeljka osobe koje dolaze iz tih zemalja u Austriju će moći da uđu samo uz negativan PCR test, navodi se u izmijeni kovid pravila za prelazak granice.

Istovremeno se popušta mjera prilikom ulaska u Austriju iz Finske, Italije i Slovačke.

Za putnike koji dolaze u Austriju iz Indije u četvrtak su uvedene prve pooštrene mjere, prema kojima se zabranjuje slijetanje avionima koji dolaze iz Indije, a ulazak u zemlju dozvoljava samo licima koja su nastanjena u Austriji.

Od ponedjeljka putnici iz Indije moraju sa sobom imati negativan PCR test ili ga uraditi po ulasku u zemlju u roku od 24 sata, prenosi “Tanjug”.

Prekidanje desetodnevnog karantina nakon pet dana izolacije moguće je, kako se navodi u izmijeni pravila, samo uz PCR test.

Obavezan karantin ukida se za osobe koje dolaze iz Finske, koja je prva zemlja članica EU koja je unijeta u listu zemalja sa malom incidencijom.

Takođe sa crne liste izbrisane su Italija i Slovačka, što olakšava prekograničnim radnicima putovanje, jer će moći sada tek svaki sedmi dan na testiranje.

Istovremeno na crnu listu ušle su Hrvatska i Holandija, te putnici iz tih zemalja mogu ući u Austriju sa negativnim testom ne starijim od 72 sata.

 

 

Ostavite komentar: