Političari šokirani! Osuđujemo napad na Roberta Fica

15.05.2024. | 16:28

Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel napisao je na društvenoj mreži “X” da je šokiran napadom na Roberta Fica.

“Ništa ne može opravdati nasilje ili napade. Moje misli su sa premijerom i njegovom porodicom“, rekao je Mišel.

Ursula fon der Lajen osudila napad na Fica

Predsjednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen osudila je “podli napad” na slovačkog premijera Roberta Fica kao djelo kojim se potkopava demokratija.

“Najoštrije osuđujem podli napad na premijera Roberta Fica. Za takve akte nasilja nema mjesta u našem društvu i time se potkopava demokratija, naše najdragocjenije opšte dobro”, objavila je Fon der Lajenova na mreži “Iks”.

Ona je dodala da je u mislima sa slovačkim premijerom i njegovom porodicom.

Čaputova šokirana: Robertu Ficu želim puno snage

Slovački predsjednik Zuzana Čaputova osudila je “brutalan i nemilosrdan” napad na premijera Roberta Fica, koji je povrijeđen u pucnjavi poslije sjednice Vlade u mjestu Handlova.

“Šokirana sam. Robertu Ficu želim puno snage u ovom kritičnom trenutku i brz oporavak od ovog napada”, rekla je Čaputova.

Cvijanovićeva poručila: Sa šokom i nevjericom sam primila vijest o atentatu

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da je šokirana napadom na slovačkog premijera Roberta Fica.

“Sa šokom i nevjericom sam primila vijest o atentatu na slovačkog premijera Roberta Ficu”, istakla je Cvijanovićeva i dodala:

“U ovim teškim trenucima, naše molitve su usmjerene ka tome da iz borbe za život i zdravlje izađe kao pobjednik”.

Sijarto izjavio: Fico potreban slovačkoj i evropskoj politici

Ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto izjavio je da je premijer Slovačke Robert Fico potreban slovačkoj i evropskoj politici i istakao da se Mađarska moli za njegov brzi oporavak nakon dašašnjeg pokušaja atentata.

Sijarto za RT ocijenio da je pokušaj atentata na Fica “šokantan i zapanjujući”.

“Ko bi rekao da se ovako brutalan napad može desiti u centralnoj Evropi?”, upitao je Sijarto i dodao da se Mađarska nada Ficovom brzom oporavku.