Političar tokom video-sastanka pipao asistentkinju po zadnjici

Skandal trese Azerbejdžan – vremešni političar Husejnbala Mirelemovun (75) uhvaćen je u kadru video sastanka kako se opušteno okreće ka asistentkinji u kabinetu, posmatra joj zadnjicu, a onda kreće da je pipa po njoj.

Snimak koji je zgrozio Azerbejdžance je utoliko gori što se radi o djevojci koja je prijateljica njegove supruge i koju je ona tu zaposlila.

Na snimku se vidi kako se žena poslije milovanja zadnjice smješka Husejnbali, a onda se okreće ka laptopu i, zaključujući da se sve vidjelo, užurbano i sa grčem na licu pomjera iz kadra.

Vidjevši šta se dogodilo i kolika je moć društvenih mreža danas, Husejnbala je prvo izjavio da je snimak čista laž odnosno montaža, a onda se predomislio, pa je u toku večeri poručio da su se samo malo šalili, kao i da “nije lud” da vara suprugu s njenom prijateljicom, a naročito ne pred kamerama, prenosi “Objektiv.rs”.
Huseynbala Mirelemovun se vladajućoj stranci Novog Azerbejdžana pridružio još davne 1992. godine, a od 2008. obavlja i dužnost predsjednika stranke za okrug Katai.

U više navrata je bio izabran u Nacionalnu skupštinu, a na posljednjem kongresu je uvršten u vijeće veterana. Samim tim, odavno je poznat u narodu, ali ne i kao seksualni predator.

Vladajuća stranka najavila je da će na sljedećem sastanku govoriti o ovom skandalu i najvjerovatnije smijeniti čovjeka sa svih pozicija i iz same stranke.

 

Ostavite komentar: