Policija intervenisala! Mladić potpuno go pokušao da uđe u sudnicu VIDEO

Vijest dana u Španiji je neobičan potez jednog mladića. Naime, Alehandro Kolomar bezuspješno je danas pokušavao da uđe na sud u Valensiji potpuno go kako bi prisustvovao sopstvenom suđenju zbog spornog egzibicionizma.

Na današnje ročište je pozvan da bi se utvrdilo da li će biti kažnjen zbog činjenice da je već hodao go na javnom mjestu. Ranije je, objasnio je njegov advokat Pablo Mora, već sankcionisan u krivičnom postupku, ali je na presudu uložena žalba.

Tri agenta Civilne garde spriječila su ga danas da prođe kada je pokušao da uđe u sudnicu go, a odmah ga je opkolila druga grupa od pet pripadnika nacionalne policije i natjerala da se obuče uz upozorenje da će u suprotnom izdati nalog za kažnjavanje, jer je u tom trenutku u zgradu ulazio i maloljetnik.

„Alehandro je već imao krivično suđenje, osudili su ga zato što je go ušao u policijsku stanicu. Ovo suđenje je izgubljeno u prvom stepenu i u Pokrajinskom sudu i čeka se žalba Vrhovnom sudu. Vjerovatno će završiti na Ustavnom sudu“, priznaje njegov advokat.

Brani se da nije nepristojno šetati bez odjeće

„Ne verujemo da je nepristojno šetati ulicom go. Smatramo da je hodati go ispoljavanje ideološke slobode“, objašnjava Pablo Mora.

On navodi da „postoje presedani iz presuda Evropskog suda za ljudska prava, konkretno slučaj iz Ujedinjenog Kraljevstva, u kojem se podrazumjeva da je nudizam zaštićen ideološkom slobodom i sloboda izražavanja.

“To je naša osnovna tvrdnja, ali moramo doći do odgovarajućih instanci, a trenutno Vrhovni sud ne dijeli taj stav”, ističe Mora, a prenosi EFE.
 

Ostavite komentar: