Peskov istakao: Ukrajinci bratski narod, ali im se predugo ispira mozak

Ukrajinci su za Rusiju bratski narod, talentovani i mirni ljudi, ali im se predugo ispira mozak, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je govorio tokom obrazovne maratonske konferencije “Novi horizonti” u organizaciji ruskog društva “Znanje”.

“Ukrajinci su veoma talentovan i miran narod, nama bratska nacija. Ali predugo im se ispira mozak, putem televizije, mitinga i izjava njihovih lidera. Čak su i vaši vršnjaci postali pristalice njihove štetne, pogubne ideologije”, istakao je portparol Kremlja.

Peskov je podsjetio da niko nije slušao kada je Rusija pokušala da poruči da je riječ o opasnoj tendenciji, a onda su počeli da od Ukrajine prave, kako je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao, “anti-Rusiju”, koja je centar mržnje usmjerene ka Ruskoj Federaciji.

Portparol Kremlja napomenuo je da se u Ukrajini 2014. godine dogodio državni udar, tokom kojeg je smijenjen predsjednik i koji je bio dobro organizovan, a ljudi su bili izmanipulisani kao marionete, ne samo spolja, već i iznutra.

Prema njegovim riječima, Ukrajinci su tada zažmurili na činjenicu da su počeli sve više da postaju “pronacistički narod”.

“Vaši vršnjaci čak ponosno salutiraju nacističkim pozdravom, kao što su to radili fašisti, počeli su da veličaju zemljake koji su služili fašističkom režimu tokom Drugog svjetskog rata i ubijali ljude”, naglasio je Peskov u obraćanju učesnicima konferencije.

On je rekao i to da su ti ljudi, uz dozvolu svojih lidera, hodali sa bakljama ulicama Kijeva i drugih ukrajinskih gradova, te da se pojavljivalo sve više takvih osoba.

Peskov je naglasio da se, u isto vrijeme, nisu svi Ukrajinci tako ponašali, javio je TASS.

“Zapravo, vi i ja sada živimo u `savršenoj oluji` i trenutku istine, istoj oluji i trenutku koji bi trebali da obezbijede i zaštite naše interese, da nam učine živote boljim, udobnijim, stabilnijim i bezbjednijim”, poručio je Peskov.

Ostavite komentar: