Penzioner preminuo od opake korone! Antivakser nagovorio prijatelja da napusti bolnicu

Džo MekKeron (67), penzioner iz Irske, preminuo je prošle nedjelje, nakon što je na nagovor prijatelja antivaksera napustio bolnicu u kojoj se liječio od korona virusa.

Uprkos oštrom protivljenju ljekara, s obzirom da je već tokom spornog incidenta imao probleme sa disanjem, Džo je poslušao svog “prijatelja”. Tom prilikom zabilježen je video snimak koji kruži internetom na kojem se vidi svađa antivaksera Antonia Murede sa ljekarima, prije nego što je Džoa izveo iz bolnice i odveo kući, piše Dejli mejl.

Antonio, vlasnik restorana i bivši italijanski vojnik, tvrdi da su Džoa prisilno smjestili na odjeljenje intenzivne njege i da ga on i njegovi prijatelji spasavaju jer će ga ukoliko ostane u bolnici ljekari ubiti.

Video koji je Antonio snimio i kasnije objavio na Tviteru, prikazuje žustru prepirku između njega i medicinskog osoblja prije nego što će Džo napustiti bolnicu. Njegov prijatelj je sve vrijeme insistirao da on ode, dok ga osoblje upozorava da bi, ako ode, kod kuće, mogao da umre.

“Imate pravo da odlučite šta želite, ali mislim da ono što Antonio govori uopšte nije u redu. Jedva dišete. Želimo da ostanete kako bi vam pomogli”, rekao je ljekar. Antonio se zatim uključuje u razgovor i ubjeđuje Džoa da ako ostane u bolnici da će ga ubiti, a zatim je ljekare i medicinske tehničare optužio da ubijaju i da su ubijali ljude.

“Bolje da umreš kod kuće”

“Jako sam zabrinut za vas. Želim da ostanete u bolnici. Mislim da je ono što Antonio govori vrlo opasno. Ono što govori je pogrešno i vrlo opasno i mislim da vam ugrožava život. Bolest koju imate je vrlo teška, i ne lažem vas, zaista biste mogli da umrete, ovdje imate više šansi da preživite jer ćete dobiti kiseonik i svu potrebnu njegu”, upozorio je ljekar Džoa.

Na njegove riječi se ponovo nadovezao Antonio koji je savjetovao prijatelja da je bolje da umre kod kuće, nego u bolnici. Džo je nakon njegovih riječi popustio i dozvolio je Antoniju da ga odvede kući, gdje mu se nakon nekoliko dana stanje pogoršalo.

Nakon što su ga ponovno primili u bolnicu, Džo je pao u komu, stavljen je na respirator i više se nikada nije probudio. Preminuo u bolnici prošle nedjelje, a kada je sporni snimak izašao u javnost, oglasila se i Džoova supruga Una koja je u saopštenju za medije kritikovala postupke njegovog nepromišljenog prijatelja.

“Zahvaljujem osoblju bolnice i izvinjavam im se za postupke Džoovih takozvanih prijatelja. Ni na koji način nisu pomogli u njegovom oporavku. Željeli bismo da sve zamolimo da slušaju savjete ljekara”, rekla je Una.

U vezi ovog incidenta policija je pokrenula istragu, kako bi utvrdila da li ima motiva za krivično gonjenje onih koji su Džou ugrozili život.

Ostavite komentar: