Pavlina i Danica Crnogorčević oduševile Moskvu na Dan pobjede – “Veseli se srpski rode”

Talentovana djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije Pavlina Radovanović, pjesmama sa Kosova i Metohije upriličila je centralnu međunarodnu scenu “Besmrtnog puka” u Moskvi.

Pjevala je kosovske pjesme na centralnom mjestu ove manifestacije na centralnoj međunarodnoj sceni „Besmrtnog puka“ u Parku Gorkog u Moskvi povodom obeležavanja Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, te na taj način dokazala koliko su prirodne rusko-srpske veze i kakvu i koliku budućnost imaju.

Pavlina je na inicijativu domaćina nosila portrete trojice srpskih heroja – Aleksandra Micića iz Velike Hoče, koji je 1998. godine, na dan Svetog Vasilija Ostroškog, ubijen u napadu na policijsku patrolu u blizini sela Ratkovac kod Orahovca, kao i Aleksandra Majmarevića iz Orahovca, koji je ubijen u napadu terorističke OVK.

Tokom jednomjesečnog boravka u Rusiji Pavlina će nastupati u više umjetničkih događaja kako u ruskoj prijestonici tako i drugim gradovima.

Ovo će biti prilika da predstavi muzičku baštinu Kosova i Metohije, svoj rodni grad Orahovac, ali i složen način života Srba u ovom metohijskom getu, kao i da upozna bogatu kulturu zemlje domaćina u kojoj boravi prvi put, prenose Novosti.rs.

Pored Pavline, manifestaciju je upriličila i Danica Crnogorčević, koja je prisutne oduševila izvođenjem pjesme „Veseli se srpski rode“.

U publici se u centru Moskve mogla vidjeti i trobojka Kraljevine Crne Gore.

Ostavite komentar: