Parada pobjede u Moskvi: Crvenim trgom prolaze ešaloni oružanih snaga VIDEO

Povodom 76. godišnjice završetka Drugog svjetskog rata na Crvenom trgu u Moskvi održava se Parada pobjede.

Paradu u Moskvi predvodi vrhovni komandant Kopnene vojske general armije Oleg Saljukov. Parada pobjede je prilika da Rusija pokaže svu snagu svoje vojske i potencijal da odgovori na sve izazove. To je i pravo mjesto da se demonstriraju najnovija dostignuća vojne avijacije.

U mnogim gradovima Rusije takođe se održavaju parade, koje će se završiti vatrometom. Zbog pandemije kovida akcija „Besmrtni put“ će drugu godinu zaredom biti održana onlajn.
Ove godine pješadijsku kolonu formiraće 37 paradnih jedinica sa više od 12,5 hiljada vojnika. U sastavu mehanizovane kolone je više od 190 modela vojne tehnike, uključujući razne vrste ruskih tenkova, pet vrsta oklopnih vozila porodice „Tajfun“, borbena vozila pješadije, taktički raketni sistem „Iskander M“, višecevni raketni sistem „Tornado S“, samohodna haubica „Msta S“, artiljerijski sistem „Koalicija SV“ i mnogi drugi.

U vazduhoplovnom dijelu vojne parade učestvovaće akrobatski timovi „Ruski vitezovi“ i „Striži“ u avionima Su-30SM i MiG-29, „Berkuti“ u helikopterima Mi-28N, posade strateških raketnih nosača Tu-160 i Tu -95MS, avioni vojne transportne avijacije Il-76, lovci Su-35S, bombarderi Su-34 i Su-24M, helikopteri Mi-26, Mi-8, Ka-52, posade aviona MiG-31K i Su-57 i jurišnih aviona Su -25.

Ostavite komentar: