Palicama na misteriozni monolit: Mještani Konga spalili stub vanzemaljskog izgleda VIDEO

Misteriozni monolit pojavio se u Demokratskoj Republici Kongo, ali za razliku od drugih mjesta, gdje je nestajao pod velom tajne, u ovoj afričkoj zemlji mještani su ga uništili i spalili.

Metalna konstrukcija visoka preko tri i po metra prvi put se pojavila u naselju Bandal u Kinšasi tokom vikenda. U srijedu ujutro masa znatiželjnih posmatrača pravila je selfije sa monolitom i raspravljala o njegovom mogućem porijeklu, javlja Rojters, prenosi Tanjug.
Međutim, video snimci objavljeni na društvenim mrežama kasnije tokom dana prikazivali su stanovnike kako uništavaju konstrukciju palicama, a zatim je pale.
Slični stubovi vanzemaljskog izgleda primećeni su u pustinji Jute u Sjedinjenim Državama u novembru, a zatim u Rumuniji i Turskoj, što je izazvalo različite teorije zavjere i poređenje sa monolitima u filmu Stenlija Kjubrika iz 1968 „2001: Odiseja u svemiru“.

U filmu je vanzemaljski monolit simbol koji se ponavlja i izgleda kao da igra određenu ulogu u ljudskoj evoluciji.

Ipak, vanzemaljska intervencija djeluje malo vjerovatno, jer stanovnici glavnog grada Konga su ispričali da su u subotu vidjeli ljude „kako kopaju rupu na kružnom toku“, prenosi “Sputnik”.

 

 

Ostavite komentar: