Ovaj mladić je ošamario Makrona: Evo šta su policajci pronašli u njegovoj kući FOTO

Snimak Emanuela Makrona koji je juče dobio šamar tokom posjete departmanu Drome na jugoistoku Francuske obišao je društvene mreže i postao glavna tema svjetskih medija.

Već određeno vrijeme tinja nezadovoljstvo u Francuskoj zbog politike Emanuela Makrona, prije svega tokom korona krize. Ipak, niko nije očekivao da će se zamjerke pretvoriti u fizički napad.Policija je otkrila identitet mladića koji je ošamario Emanuela Makrona. U pitanju je dvadesetosmogodišnji Damijen Tarel, koji je prvo uzviknuo francusku monarhističku parolu, pa uz povik “Dole Makronia” udario francuskog predsjednika po obrazu.
Francuska policija je pretresla Tarelovu kuću, u kojoj živi sa majkom, gdje su pronašli oružje, sovjetsku zastavu, primjerak Hitlerovog manifesta “Moja borba”, romane fantastike, japanske mange i ratne igrice.
View this post on Instagram

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Damijen Tarel je, sudeći po fotografijama sa njegovog instagram profila, zaljubljenik u srednjevjekovnu istoriju, i često učestvuje u simulacijama viteških borbi, sa ratnim oklopom na sebi.
Odmah po incidentu, policijski izvori su Tarela nazvali “anarhistom” ali detektivi koji rade na slučaju smatraju da je on “ideološka papazjanija”, prenijeli su lokalni mediji pozivajući se na izvore bliske istrazi. Čovjek koji je “pomalo izgubljen, pomalo čudak i pomalo gejmer”.
View this post on Instagram

A post shared by Damien tarel (@fossillusse)

Tarel je pratio i levičarske i desničarske JuTjub kanale, kao i emisije o mangama i istorijskim bitkama.

Ostavite komentar: