Otac ubio mladu YouTube zvijezdu iz Iraka: Bio nezadovoljan njenom odlukom da živi sama

Mladu Jutjub zjvezdu Tibu al-Ali ubio je otac u Iraku, a ovaj zločin doveo je do velikog gnjeva javnosti. Tibu je otac ubio 31. januara u južnoj provinciji Divanija, objavio je na Tviteru portparol ministarstva unutrašnjih poslova Sad Man.

Policija je pokušala da posreduje između Tibe, koja je živjela u Turskoj i bila je u posjeti Iraku, i njenih rođaka da “na miran način riješe porodični spor”, rekao je Man.

Neprovjereni snimci razgovora između Tibe i njenog oca ukazuju na to da je on bio nezadovoljan njenom odlukom da živi sama u Turskoj. Zbog toga je brutalno ubio ćerku kada se vratila kući za praznike. Tiba je, inače, snimala klipove za svoj Jutjub kanal, na kojima se često pojavljivao njen vjerenik.

Tiba je, prema riječima daljih rođaka, sa porodicom otputovala u Tursku 2017. godine, ali je odbila da se sa njima vrati u Irak. Njena smrt izazvala je uzbunu među Iračanima na društvenim mrežama, koji su pozvali na proteste u Bagdadu kako bi tražili pravdu zbog ubistva.
“Žene u našim društvima su taoci zaostalih običaja zbog odsustva pravnih sredstava odvraćanja i vladinih mjera – koje trenutno nisu srazmjerne veličini zločina nasilja u porodici”, napisao je političar Ala Talabani na Tviteru, prenosi Tajms of Izrael.

Ostavite komentar: