Otac iz pakla! Kćerku zadavio u naletu bijesa, pa platio beskućniku da zapali njeno tijelo

29.03.2024. | 08:34

Velington da Silva (39) uhapšen je u srijedu nakon što je priznao ubistvo svoje 18-godišnje kćerke Raise da Silve koju je navodno zadavio, a onda platio beskućniku 2 dolara da je zapali na ulici u jugoistočnom Brazilu.

Nadzorna kamera postavljena ispred njegovog stana pokazala je kako se muškarac bori sa kolicima, u kojima je navodno beživotno tijelo njegove kćerke.

Velington Da Silva priznao je da su on i njegova kćerka bili pod uticajem alkohola i da su počeli da se svađaju zbog porodičnih problema, rekla je šefica Stejt departmenta za ubistva i ličnu zaštitu Ivalda Aleikso za brazilsku novinsku agenciju G1. U jednom trenutku se čovjek uznemirio jer je njegova kćerka insistirala da podrži njenu majku i on ju je navodno zadavio, i tako ubio.

Velington da Silva je rekao da je zaspao sa lešom Raise da Silve u stanu i uklonio njeno tijelo u ponedjeljak uveče, kažu policajci. Navodno je prišao beskućniku i pitao ga da kupi gorivo na obližnjoj benzinskoj pumpi koji je kasnije zapalio njeno tijelo.

– Izjavio je da je platio 2 dolara da podmetne požar – rekao je Aleiko i dodala da je u tu svrhu je utrošen jedan litar etanola.

Majka Raise da Silve prijavila je njen nestanak lokalnoj policijskoj stanici u ponedjeljak.

Pronašli je bačenu

Brazilska policija pronašla je u utorak ujutro ugljenisano tijelo tinejdžera ispod polomljenog dijela trotoara nakon čega su vlasti otvorile istragu. Pregledali su sigurnosne kamere i potvrdile sumnje koje je majka rekla prilikom prijave nestanka kćerke, piše Dejli mejl.

Velington da Silva je uhapšen i suočiće se sa optužbama za ubistvo, uništavanje i prikrivanje tijela.

– Majka je bila očajna i plašila se da bi, ako on ne bude pronađen i uhapšen, mogao da pokuša da ubije njenog sina ili čak nju. Njegov cilj je bio da naudi svojoj bivšoj ženi smrću njene kćerke. Takva surovost, hladnoća i zlo nije moguće u čovjeku, u ocu. I zašto? Zato što ga je žena odbila – zaključila je, prenosi Blic.