Optužbe iz Poljske: Pola Evrope želi da vrati dobre odnose sa Rusijom

Potpredsjednik poljske vlade Petar Glinski optužio je poljsku opoziciju i „pola Evrope” da žele da unaprijede odnose sa Rusijom i okončaju sukob u Ukrajini „što je prije moguće”.
– Naši politički konkurenti jednostavno nemaju drugog načina. Oni su takvi. Njihovi politički savezi su takvi, njihovo biračko tijelo je takvo. Oni su taoci interesnih grupa koje misle samo o tome kako što prije da se okonča rat u Ukrajini i nastave da budu klijenti Rusije i sarađuju sa njom – rekao je Glinski u intervjuu listu Kurier Lubelski, prenosi Sputnik.Istovremeno, on je rekao da i u Evropi postoji želja za obnavljanjem odnosa sa Rusijom.

– Pola Evrope to čeka. Zašto se Tusk (bivši šef Evropskog savjeta, bivši premijer Poljske i sadašnji lider poljske opozicije Donald Tusk) vratio u Poljsku? Upravo da bi spasio ovaj njemačko-ruski projekat (gasovod Sjeverni tok) – dodao je potpredsednik Vlade.

Jedne nedelja, od 15. oktobra do 5. novembra ove godine, u Poljskoj će biti održani redovni parlamentarni izbori. Prema posljednjim istraživanjima javnog mnjenja, većina birača namjerava da glasa za vladajuću partiju Pravo i pravda (PiS), ali opozicija može da preuzme vlast ako uspije da se ujedini.

Ostavite komentar: