“Opet si se izvukao”: Bivši premijer Italije izašao iz bolnice, pobijedio koronu

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izašao je danas iz bolnice nakon što se oporavio od virusa korona, uz komentar da je ovo bio “najopasniji izazov” u njegovom životu.

“Rekao sam sebi sa zadovoljstvom: ‘Opet si se izvukao'”, rekao je Berluskoni novinarima uz osmijeh na kapijama bolnice “San Rafaele” u Milanu, gdje je primljen 3. septembra nakon što je bio pozitivan na testu za kovid 19.

Njegov lični ljekar Alberto Cangriljo izjavio je prošle sedmice da je osamdeset trogodišnji medijski tajkun dobio obostranu upalu pluća i da spada u pacijente pod visokim rizikom zbog svoje životne dobi i zdravstvenih problema koje ima od ranije, uključujući probleme sa srcem.

Cangriljo je rekao da bi Berluskoni umro da je imao ovakve simptome u martu ili aprilu, ali da su ljekari u međuvremenu naučili mnogo iz inicijalnog udara virusa korona i da su sada bolje opremljeni za borbu protiv ove bolesti. Vjeruje se da se Berluskoni zarazio dok je bio na odmoru u svojoj vili na Sardiniji.

“Svako od nas je izložen riziku da zarazi druge. Ponavljam poziv da svi budu maksimalno odgovorni”, rekao je Berluskoni.

Ostavite komentar: