Novi talas “pomame” za toalet papirom – FOTO

Lanci supermarketa u Australiji danas su ponovo ograničili kupovinu nekih artikala zbog povećane potražnje izazvane porastom broja zaraženih korona virusom u tamošnjoj državi Viktorija.

Strahujući od nove zabrane izlaska iz kuća, potrošači panično kupuju toalet papir i druge artikle, pa su veliki lanci supermarketa kao što su Vulvorts i Kouls ograničili kupovinu toalet papira i papirnih ubrusa na jedno ili dva pakovanja po osobi, navodi Rojters.

Zbog toga su se, kao i kada je korona virus izbio u Australiji, na društvenim mrežama pojavile fotografije na kojima se mogu vidjeti prazni rafovi u supermarketima.

U Australiji je zabilježeno samo 7.500 slučajeva korona virusa i 104 smrtnih ishoda, pa je u toku ublažavanje ograničenja kretanja, ali je dvocifreni dnevni porast broja zaraženih koji je u Viktoriji bilježen nekoliko dana uzastopno doveo do obustave ponovnog otvaranja u toj saveznoj državi, a potrošači su ponovo počeli da prave zalihe određene robe.

https://twitter.com/Phillby2020/status/1276405107190460416

Ovaj trend potom se proširio na ostatak zemlje, pa je “Vulvorts” odlučio da poruči dodatnih 650.000 pakovanja toalet papira, ili 30 odsto više od uobičajene količine, a osim ograničenja u svim svojim objektima u zemlji kada je riječ o kupovini toalet papira i ubrusa, “Kouls” je na području Viktorije uveo i limite za kupovinu sredstva za dezinfekciju ruku i namirnica kao što su testenine, jaja i pirinač, navodi Rojters.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: