Nove tvrdnje u ruskom lideru: Snimak probudio sumnju – “Da li je to uopšte Putin?” VIDEO

U Iranu je možda korišćen dvojnik Vladimira Putina za njegov dolazak na samit u Teheranu ove nedjelje, sugerisao je šef ukrajinske vojne obavještajne službe.

Dok je ruski lider izgledao nespretno dok je silazio niz stepenice svog predsjedničkog aviona u Teheranu, ukrajinski izvori su primijetili da se kretao neobično brzo i da je bio oprezniji nego u prethodnim javnim nastupima, prenosi “Blic”.

Ruski premijer je izgledao živahno kada je pozdravio okupljene, prije nego što je skinuo jaknu i ušao u teško blindiranu limuzinu.

Vrhovni obavještajni general-major Kirilo Budanov govorio je o aktuelnoj situaciji u Ukrajini u intervjuu uživo na ukrajinskom informativnom kanalu 1+1.

U jednom trenutku su ga upitali da prokomentariše Putinovo zdravlje.
“Neću direktno odgovoriti na ovo pitanje (o Putinovom stanju), samo ću nagovijestiti. Pogledajte, molim vas, trenutak kada navodni Putin izlazi iz aviona. Da li je to uopšte Putin?”, rekao je Budanov.

Posjeta Iranu bila je Putinovo njegovo prvo međunarodno putovanje od početka rata u Ukrajini 24. februara.

Po društvenim mrežama kruže tvrdnje da su dvojnici ruskog lidera u pripravnosti da uskoče ako bude potrebno dok je Putin na “operaciji”.

Na Telegram kanalu “General SVR” – koji navodno vodi bivši poručnik ruske spoljne obavještajne službe- navodi se i da su već unaprijed snimljeni snimci Putina kako prisustvuhje sjednicama i potpisuje zakone kako bi izgledalo kao da još uvijek radi.
Putin je prije dvije godine rekao da mu je nuđeno da početkom 2000ih zaposli dvojnika, ali da je to odbio.

U međuvremenu, direktor CIA Vilijam Berns je u četvrtak primijetio da Putin izgleda “previše zdravo“, što je u suprotnosti sa prethodnim američkim obavještajnim podacima koji su govorili da je zdravlje ruskog lidera loše i da boluje od raka.

Ostavite komentar: