Njemački mediji otkrili uzrok prevratanja šlepera vozača iz BiH

14.01.2024. | 22:46

Težak udes vozača šlepera iz BiH (30), koji je na sreću prošao bez ijedne povrede, i danas puni stupce njemačke štampe, ali više zbog samog uzroka nezgode.

I dok se policija nije oglašavala o uzroku udesa, reporter sa lica mjesta kaže da je cijela stvar pomalo nevjerovatna, a da je za sve kriva flašica osvježavajućeg pića.

Naime, do udesa je došlo juče, oko 13 časova, a vozač iz BiH se kretao između Grebenšteta i Bergena, u pravcu Salcburga.

Kako prenose njemački mediji, njemu je u jednom momentu ispala flašica soka i pokušavajući da je dohvati, on je jednostavno skrenuo sa putanje i izgubio kontrolu nad vozilom. Inače, teret koji je prevozio je bio izuzetno težak, čak 11 tona rolni papira, prenose “Nezavisne”.

Vozač je, prema pisanju njemačkih medija, nepovrijeđen, a u više navrata je pregledan od strane medicinskih ekipa.

Na svu sreću, vozači koji su išli iza njega pratili su slijed događaja i na vrijeme su uspjeli da zakoče, tako da nije bilo nikakve lančane reakcije.

Sam prizor na putu je bio prilično strašan, ali na kraju se ispostavilo da je pričinjena samo materijalna šteta. Naime, na kamionu je šteta oko 50.000 evra, a na saobraćajnoj signalizaciji i probijenim bankinama još dodatnih 10.000 evra.