“Nije trebalo da trpi suđenje”: Kod Trampa u gostima tinejdžer koji je ubio dva muškarca

Bivši američki predsjednik Donald Tramp rekao je da se sastao sa Kajlom Ritenhausom, mladićem koji je oslobođen optužbi za ubistvo dvojice muškaraca, prenosi CNN.

Do susreta je došlo u Trampovom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi, ali bivši predsjednik nije otkrio tačno kada.
“Pozvao je. Želio je da zna da li može da dođe, da se javi, pošto je fan”, rekao je Tramp tokom intervjua za Fox Njuz koji je emitovan u utorak uveče, prenosi Blic.
Tokom intervjua prikazana je slika na kojoj Tramp pozira sa mladićem.
“Došao je sa majkom. Zaista fin mladić. To je bilo tužilačko nedolično ponašanje. Nije trebalo da trpi suđenje zbog toga, da nije povukao obarač, bio bi mrtav”, rekao je Tramp, prenosi Kurir. Do susreta sa Trampom došlo je nakon što je Kajl (18) dao intervju za Foks Njuz, u kojem je rekao da nije rasista i da podržava pokrete “Crni životi su važni”.

Podsjećanja radi, Ritenhaus je pre nekoliko dana oslobođen krivice za ubistvo dvojice muškaraca na protestima prošle godine u Kenoši. Ovaj slučaj podijelio je američku javnost, a Kajl je sve vrijeme tvrdio da je djelovao u samoodbrani.
Veće od 12 porotnika raspravljalo je više od 25 sati o pažljivo praćenom slučaju, na kraju je u petak oslobodilo Ritenhausa za prvostepeno namjerno ubistvo i četiri druge optužbe za krivična djela u presudi na koju se ne može uložiti žalba.

Ostavite komentar: