Nije dočekao presudu: Pedofil koji je mučio, silovao i izgladnjivao djecu pronađen mrtav u zatvorskoj ćeliji

Andru Hadvin (39), pedofil koji je mučio, silovao i izgladnjivao djecu pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji nekoliko sedmica nakon određivanja pritvora.

Zatvorenik, kome je presuda trebalo da bude izrečena 28. aprila, preminuo je u četvrtak 2. februara.

Hadvin i njegova nevjenčana supruga Šerli Pikles mučili su djecu nekoliko godina – izgladnjivali ih, hranili ih sapunom, kupali u kipućoj vodi.

Par je pothranjivao djecu sve dok nisu bila toliko gladna da su kilometrima pješačili da bi po kanti supermarketa tražili hranu. U međuvremenu, par bi naručivao hranu za ponijeti i natjerao djecu da ih gledaju kako jedu dok su bili primorani da stoje u stresnim pozicijama duži vremenski period.

Ostalo zlostavljanje uključivalo je zaključavanje djece u ormar i klaćenje jednog preplašenog djeteta preko mosta na autoputu.

Ministarstvo pravde potvrdilo je da je Hadvin umro, rekavši za MailOnline da je istraga u toku.

Portparol Ministarstva pravde rekao je: „Zatvorenik HMP Durham-a Andru Hadvin umro je 2. februara. Kao i kod svih smrtnih slučajeva u pritvoru, Ombudsman za zatvore i probaciju će istražiti”.

Komšije su opisali par kao „jeziv i tajanstven” i rekli da su sprečavali svoju djecu da se igraju napolju kada ih vide, dodajući da su znali da čuju „sve vrste čudnih zvukova koji dolaze iz njihove kuće”.

I Hadvinu i Pikelsu određen je pritvor uoči izricanja presude za 28. april.

Par je optužen za višestruka krivična djela zanemarivanja djece i seksualne aktivnosti sa djetetom.

Hadvin je takođe optužen za tri tačke silovanja u vezi sa zlostavljanjem drugog djeteta koje se desilo dok je bilo maloljetno.

Dana 18. januara proglašen je krivim po tri tačke za silovanje, sedam tačaka za zanemarivanje, jednom tačkom za miješanje u istragu. Proglašen je nevinim za seksualne odnose sa svojom djecom.

Tokom postupka, porotnici su čuli za užasno zlostavljanje koje je par počinio, uključujući držanje djeteta na mostu iznad autoputa.

Hadvin i Pikels su toliko zlostavljali jedno dijete da su zadobili povrede koje su ograničavale život, a djecu su redovno izgladnjivali ili su ih tjerali da se tuširaju i kupaju pod vrelim tušem.

Tokom suđenja, sud je saslušao vještake koji su opisali kako su deca redovno trpila bolne povrede.

Takođe su čuli kako je par pisao pisma, koja su data policiji, tvrdeći da su od djece, u kojima se izvinjavaju zbog laži o seksualnom zlostavljanju.

Međutim, stručnjak za rukopis je potvrdio da pismo nije pisalo dijete i otkrio je da su pisma zapravo zapisana u svesci pronađenoj u kući para.

Zlostavljanje je prestalo tek kada je jedno dijete skupilo hrabrost i odrasloj osobi se povjerilo šta se dešava u njihovom domu.

Na društvenim mrežama, gdje Hadvin ima najmanje šest različitih naloga, par je djelovao kao srećna porodica.

Poslije trodnevnog razmatranja, porota je proglasila Hadvina krivim po tri tačke za silovanje, sedam tačaka za zanemarivanje i jednu tačku za miješanje u istragu.

Pikels je proglašen krivim po pet tačaka za okrutnost prema djeci i jednu za miješanje u istragu. Proglašena je nevinom za seksualne aktivnosti sa djetetom.

Ostavite komentar: