Ni milimetar traga kočenja: Poznat uzrok nezapamćene autobuske nesreće na auto-putu

Jutrošnja nesreća na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, posljedica je ljudske greške, rekao je sekretar za bezbjednost iz bugarskog grada Pernika Vasko Pirgov, koji je na lice mjesta stigao sa prvim policajcima i vatrogascima.

“Autobus je išao brže od 100 kilometara na čas i ne postoji ni milimetar traga kočenja, što znači da vozač nije adekvatno reagovao”, saopštio je bugarski zvaničnik za Bugarsku televiziju, prenosi “Telma”.

On je rekao da se autobus nije prevrnuo i da je vozač pokušao da skrene lijevo, dodajući da ima snimaka koji “nisu prijatni za gledanje”.

“Prizor je užasan. Prednji dio autobusa je izgorio, ljudi u bolnici `Pirogov` su bili u zadnjem dijelu autobusa. Na autobusu je razbijeno desno staklo i oni su izašli odatle”, pojasnio je bugarski zvaničnik.

Prema njegovim riječima, jedan i po čas prije udesa autobus se zaustavio na benzinskoj pumpi na magistralnom putu “Struma”, gdje su putnici otišli do toaleta i napravili pauzu.

On smatra da je isključena mogućnost da je vozač zaspao, jer se benzinska pumpa nalazi na 15 minuta vožnje do mjesta udesa.

“Put je u savršenom stanju. Ovo je greška vozača. Ne postoji mogućnost da je autobus proklizao na kolovozu, nema tragova kočenja. Autobus se zapalio s prednje strane. U samom autobusu su bile cijevi za naftu”, rekao je Pirgov.

On je dodao da je požar izbio u prednjem dijelu autobusa, najvjerovatnije, u sistemu grijanja.

Pirgov je još saopštio da je u 3.04 dobio informaciju o nesreći, a u 3.30 je stigao na mjesto udesa, gdje su bili vatrogasci i Hitna pomoć.

U saobraćajnoj nesreći na auto-putu Sofija-Blagojevgrad, blizu sela Bosnek, protekle noći u 3.00 časa, zapalio se autobus sa sjevernomakedonskim registarskim tablicama, koji se vraćao iz Istanbula.

U nesreći je poginulo 46 putnika, a sedam je povrijeđeno.

Ostavite komentar: