Nevrijeme u Evropi, u dijelovima Francuske pao snijeg FOTO / VIDEO

Švajcarsku, dio Njemačke i istok Francuske zadesile su jake oluje, uz obilne kiše, koje su paralizovale dio saobraćaja u Štutgartu, navele su danas lokalne vlasti. U pojedinim dijelovima Francuske pao je i snijeg.

Za sada nema podataka o mogućim žrtvama u Njemačkoj, dok je u Švajcarskoj povrijeđeno pet osoba.

U Štutgartu je poplavljeno nekoliko tunela podzemne željeznice u predgrađu, što je izazvalo djelimičnu obustavu saobraćaja, objavila je policija grada na jugozapadu zemlje.

Očekuje se da bi jake oluje u regiji, uz nalete vjetra do 100 kilometara na čas, trebalo da se kreću prema središtu i istoku zemlje.

– Trenutno vozovi ne mogu da saobraćaju u regiji Štutgarta – precizirano je iz kompanije Dojče Ban.

Јaki rafali vjetra su oštetili krov opere u Štutgartu zbog čega su otkazane predstave.

Bavarska i Sjeverna Rajna – Vestfalija su takođe bile na udaru olujnog nevremena i poplavljeni su podrumi, pa je bilo mnogo vatrogasnih intervencija, navode lokalne vlasti.

Njemačke meteorološke službe predviđaju za utorak nove oluje u drugim regijama na sjeveru i istoku Njemačke.

U Francuskoj su regiju Vogezi sredinom dana takođe zadesile oluje.

Na grad Vosges Plombijer Le Bajn iznenada je palo oko 60 centimetara grada, dok je u obližnjem Brujersu za samo šest minuta zabilježeno 10 milimetara kiše.

Voda je poplavila podrume, a dio domaćinstava je ostao bez struje nakon što je vjetar oštetio dalekovode. Nakon što je prošla oluja, ulice su čistili traktorima.

Francuska meteorološka služba je izdala upozorenja za olujno nevrijeme za cijeli sjeveroistok zemlje, odnosno 54 departmana.

I Švajcarsku su u ponedjeljak uveče zadesile grmljavinske oluje, jaki vjetrovi i grad.

U kantonu Frajburg su vatrogasci i policija intervenisali 300 puta, prenosi RTRS.
 

 

Ostavite komentar: