Navodno pao iz svemira! Misteriozni objekat probio krov i dva sprata na kući

03.04.2024. | 18:33

Navodni objekt iz svemira pao je na kuću porodične kuće na Floridi te je probio krov i dva sprata.

Astronom Džoantan MekDonel je u martu objavio fotografije objekta koji navodno potiče s Međunarodne svemirske stanice te koji je ponovo ušao u Zemljinu atmosferu. Navodno riječ je o baterijskom dijelu opreme EP-9, koji je izbačen iz ISS-a te koji je ušao u atmosferu iznad Meksičkog zaljeva, odnosno između Kankuna i Kube. Nekoliko minuta kasnije je trebao stići Fort Myersa, ali završio je u Nejplsu na Floridi udaljenom oko 65 kilometara.

Alejandro Otero se javio MekDonelu na društvenoj mreži Iks te je s njim podijelio fotografije štete koja je nastala na njegovom domu, kao i fotografije svemirskog otpad, prenosi Kliks.

„Čini se da je jedan od onih komada koji su promašili Fort Myers pao na moju kuću u Nejplsu“, napisao je Otero te dodao da je objekt probio krov i dva sprata njegove kuće, a zamalo i pogodio njegovog sina.

Otero je tvrdio da je kontaktirao američku svemirsku aganciju NASA-u, čiji su predstavnici preuzeli objekt te namjeravaju obaviti analizu u Svemirskom centru Kenedi na Floridi kako bi se ustanovilo njegovo porijeklo.

Vlasnik oštećene kuće je bio na odmoru u vrijeme incidenta, no njegov sin se nalazio u kući te ga je pozvao kako bi ga obavijestio o nastaloj šteti. Srećom, u incidentu niko nije povrijeđen.