Napadači eksplozivom raznijeli ogradu: Pobjegli skoro svi zatvorenici

Teško naoružani napadači upali su u nedjelju naveče u zatvor u središnjem dijelu Nigerije dignuvši u zrak ogradu i oslobodivši 266 zatvorenika – gotovo sve koji su bili u zatvoru, saopštile su danas vlasti.

U napadu su poginuli vojnik i policajac, a dvojica stražara su nestala, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova. Bio je to drugi veliki bijeg iz zatvora u Nigeriji ove godine.

Napadači su eksplozivom raznijeli ogradu na tri strane i vodili bitku sa stražarima u zatvoru srednje sigurnosti u Kabi u državi Kogi, jugozapadno od glavnog grada savezne države Abudže, objavile su vlasti.

Brojni bezbjednosni problemi u Nigeriji

Nigerija se bori sa bezbjednosnim problemima na svom ogromnom teritoriju, uključujući oružane pljačke kriminalnih grupa, islamsku pobunu na sjeveroistoku i niz masovnih otmica iz škola na sjeverozapadu.

Dvadeset osam od 294 zatvorenika u Kabi nije pobjeglo, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova, što znači da je 266 pobjeglo.

Bio je to drugi veliki bijeg iz zatvora ove godine nakon što su naoružani napadači u aprilu napali zatvor u Overiju u jugoistočnoj državi Imo, oslobodivši više od 1800 zatvorenika.

Ostavite komentar: