Nakon zauzimanja Lisičanska: Ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da nakon preuzimanja kontrole nad samoproglašenom Luganskom Narodnom Republikom (LNR), ruska vojska nastavlja specijalnu vojnu operaciju.

“Operacija preuzimanje kontrole nad LNR završena je juče oslobađanjem jednog od najvećih gradova Luganske Narodne Republike – Lisičanska”, rekao je Šojgu predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu koga je obavijestio o toku operacije, prenosi Interfaks Rusija.

Kako je rekao ruski ministar odbrane, Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju da sprovode specijalnu vojnu operaciju.

Poručio je da se vrši uklanjanje mina iz Lisičanska i okoline, dopremanje humanitarnih sredstava, kao i da se pruža medicinska pomoć civilima.

Prema njegovim riječima, ukrajinska vojska je izgubila 196 tenkova i oklopnih vozila, 12 aviona, jedan helikopter, 69 dronova, šest protivvazdušnih raketnih sistema velikog dometa, 97 višecevnih raketnih bacača, 166 artiljerijskih oruđa i minobacača, 216 vozila.

Predsjednik Putin predložio je danas na sastanku sa ministrom odbrane Šojguom da “svi zaslužni učesnici specijalne operacije u Ukrajini” budu odlikovani.

Putin je čestitao ruskim trupama koje su “oslobodile” samoproglašenu Lugansku Narodnu Republiku (LNR), o čemu ga je Šojgu i lično obavijestio na današnjem sastanku koji prenosi televizija.

Ruski predsjednik je dodao da vojnici koji su učestvovali u operacijama u LNR sada treba da se odmore, ali da ostale trupe treba da nastave borbu.

Ostavite komentar: