Najmlađa žrtva imala četiri godine! Pored mrtve petočlane porodice nađeno oproštajno pismo

Njemačka policija je u subotu u gradu Kenigs Vusterhauzen u Brandenburgu, 20 kilometara od Berlina, pronašla mrtvu petoočlanu porodicu. Mediji prenose da je u kući pronađeno i oproštajno pismo.

Otac Devid R. (40), njegova žena Linda R.(40) i kćerke stare 10, osam i četiri godine su imali ubodne rane i rane od vatrenog oružja.

U nedjelju je objavljeno kako su istražitelji u kući pronašli oproštajno pismo pa se pretpostavlja da je došlo do tzv. proširenog samoubistva.

Ubijene članove porodice je u subotu pronašao komšija. Njemu je bilo čudno što je sve tiho pa je kroz prozor terase pogledao u unutrašnjost kuće. Tada je vidio mrtva tijela i nazvao je policiju.
Iako se pretpostavljalo da su bili mrtvi već nekoliko dana, prema posljednjim informacijama oca je živog jedan od komšija vidio u petak. Otac je radio kao nastavnik, a majka je predavala na fakultetu. Starije djevojčice su išle u školu, a najmlađa u vrtić.

Susjedi su u šoku budući da je riječ o malom mjestu u kojem se svi poznaju.

“Porodica je bila jako aktivna u zajednici, djeca su bila super. Svi su voljeli život. Ovo što se dogodilo niko ne može da razumije”, kažu susjedi za Bild.

Navodno je porodica posljednjih dana bila kod kuće jer su bili u samoizolaciji zbog korona virusa.

Ostavite komentar: