Muškarac pozvao policiju: Požalio se jer mu je konobar naplatio kafu dva evra

Neimenovani muškarac je pozvao policiju nakon što mu je konobar u kafiću Ditta Artigianale u Firenci naplatio dva evra za espresso.

Vlasnik kafića Francesco Sanapo je na svom Facebook profilu naveo da se muškarac žalio zato što cijena nije bila navedena na cjenovniku. Međutim, cijena je napisana na digitalnom cjenovniku, kojem se pristupa putem QR koda.

Italijanski zakon nalaže kafićima da cijene budu jasno istaknute na svim vrstama cjenovnika, tako da je Sanapo morao platiti kaznu od iznosu od hiljadu evra, prenosi Klix.

“Ovaj zakon je apsurdan i mora se promijeniti što prije. Inače se ne žalim na društvenim mrežama, ali ovo je kap koja je prelila čašu. Ovo je nepravda prema ugostiteljskom sektoru”, napisao je razočarani vlasnik.

Dodao je da je njegov espresso skuplji u odnosu na druge kafiće jer je napravljen od zrna kafe s “posebne plantaže”, koja se nalazi u Chiapasu u Meksiku. Espresso u Italiji u prosjeku košta jedan evro.

“Pobrinuću se za to da se mušterije ne ljute ako plate dva evra za espresso. Kvalitet treba biti na prvom mjestu”, zaključio je Sanapo.

Ostavite komentar: