“Mislila sam da je neka lijepa lutka”: Beskućnici pronašli tijelo novorođenčeta u kontejneru

Dvoje beskućnika iz Melitopola, grada na jugoistoku Ukrajine, pronašli su u nedjelju ujutru tijelo novorođenčeta u kontejneru, dok su tragali za hranom.

Muškarac i žena su dijete pronašli u kontejneru u blizini jedne stambene zgrade u ulici Jaroslav i odmah su pozvali policiju.

Kako su rekli za tamošnje medije, dijete je bilo umotano u rozi peškir, a potom stavljeno u kesu koja je bačena u kontejner.

Sumnja se da je tijelo bačeno tokom noći, s obzirom na to da su komunalne službe ispraznile kontejnere u tom kraju u subotu popodne.

Na lice mjesta su odmah stigli i forenzičari, kako bi izdvojili tragove koji mogu biti ključni u jrešavanju ovog stravičnog zločina.

Mediji prenose da je pronađen dječak, terminska beba, kojoj je isječena pupčana vrpca. Za sada nema naznaka da je u pitanju nasilna smrt, a tijelo djeteta poslato je na obdukciju.

Nesrećni par koji je pronašao bebu, kaže da u prvi mah nisu ni shvatili da je u kesi dijete.

“Pretresao sam šta ima unutra i ugledao kesu. Pokušao sam da je izvučem, bila je teška”,  ispričao je muškarac medijima.

Žena koja je bila sa njim rekla je da je mislila da je u pitanju lutka.

“Mislila sam da je neka lijepa lutka. Pružila sam ruke i osjetila leden obraz. Onda smo shvatili. Ovo nam se nikad nije dogodilo”, priča žena.

Odmah su alarmirali prolaznike i zamolili ih da pozovu policiju.

“Intenzivno radimo na ovom slučaju i pokušavamo da otkrijemo identitet majke”, saopštili su iz policije, prenosi Telegraf.

Ostavite komentar: