Milijarder monstrum: Ubio se nakon što je seksualno zlostavljao stotine maloljetnica

Slučaj milijardera Džefrija Epstajna, koji se ubio nakon što je osuđen za zlostavljanje na desetine (stotine) maloljetnica i trgovinu ljudima, već danima šokira svjetsku javnost.

Prema navodima optužnice, neke od njih imale su 13 ili 14 godina.

U optužnici stoji da je Epstajn koristio mrežu kontakata i saradnika da namami djevojčice u kuću na Menhetnu odakle ih je prebacivao na imanje u Palm Biču, na Floridi, gdje im je plaćao i silio ih da mu dovode i druge djevojčice.

Od djevojčica je traženo da ga masiraju u donjem vešu, ali bi to uskoro preraslo u seksualne činove. Ova matrica se protezala od 2002. do 2005. godine, a mnogi vjeruju da je trajalo i mnogo duže.

Dženifer Eroz, jedna od žrtava kazala je kako ju je silovao i napao protiv njene volje.

“Ne mogu reći da sam vrištala ili bilo šta slično, ali sam bila prestravljena. Govorila sam mu da prestane, ali on nije imao namjeru da to učini. Dobro je znao šta radi”, rekla je uplakana Dženifer.

Na spisku djevojaka se nalazi i djevojka sa naših prostora. Mankenka Nada Marićinkova bila je žrtva pedofila, saznaje se iz zvaničnih izvora koji navode da je jednoj od svojih žrtava rekao kako je Nada njegova jugoslavenska seksualna robinja.

Slučaj se prvi put u javnosti pojavio 2008. godine kada je Epstajnu ponuđena tajna nagodba sa federalnim tužiocem Aleksandrom Akostom, koji danas sjedi u kabinetu Donalda Trampa, piše Avaz.

Ostavite komentar: