Marijana hitno prebačena u bolnicu: Otrovana žena šefa ukrajinske Vojne obaveštajne službe

28.11.2023. | 12:37

Marijana Budanova, supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe Kirila Budanova je otrovana, izjavio je danas za portal Kijev Indipendent neimenovani predstavnik ukrajinske Vojne obavještajne agencije (HUR).

Pozivajući se na anonimne vojne obavještajne izvore, ukrajinski portal Babel prenio je ranije danas da je Budanova hospitalizovana zbog trovanja teškim metalima, a jedan predstavnik HUR potvrdio je pisanje portala Babel u komentaru za kijevski Indipendent.

Marijana Budanova, supruga šefa ukrajinske vojne obavještajne službe Kirila Budanova, navodno je hospitalizovana nakon dužih zdravstvenih problema, navodi portal Babel.

“Liječenje se sada završava, a potom slijede ljekarske kontrole. Otkrivene supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu i vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na nameran pokušaj trovanja”, izjavio je neimenovani izvor portala Babel.

Portparol HUR Andrij Jusov ranije je rekao da je Rusija u prošlosti nekoliko puta pokušavala da likvidira Kirila Budanova.