Majka ubila petoro djece! Na vidjelo izlaze sve bolniji detalji neopisive tragedije

Poslije smrti petoro djece između jedne i osam godina u njemačkom gradu Zolingen, na vidjelo izlaze sve bolniji detalji ove neopisive tragedije.

Glavna osumnjičena je 27-godišnja majka Kristiana K. koja se, nakon stravičnog čina, bacila pod voz dok je sa njom bilo njeno šesto dijete. Ona je povrijeđena i prebačena u bolnicu, prenosi Jutarnji list.

Prema RTL, bilo je tri djevojčice od godinu i po, dvije i tri godine i dva dječaka, Timo (6) i Luca (8). Navodno su ih ubile tablete. Tijela dece pronađena su u stanu u Zolingen u okrugu Haseldel.

Policija kaže da je uspjela da stupi u kontakt sa ocem, ali do sada nije željela da ga dalje komentariše, prenosi Jutarnji list.

Šesto dijete, dečak Marsel (11), na sigurnom je i trenutno se o njemu brinu rođaci. Majka je bila sa njim u vozu nakon užasa. Sišla je u stanici u Dizeldorfu i tamo pokušala da se ubije. Dječak je sam nastavio put do Menhengladbaha gdje živi njegova baka.

Ona je navodno obavijestila policiju o stravičnom incidentu nešto prije 14 časova. U popodnevnim satima, mnogi policajci i hitna pomoć stigli su ispred zgrade Bergisches Land. Okupilo se i desetak komšija.

Jedan komšija rekao je da njegova sestra poznaje žrtve i da izgledaju kao mirna porodica sa šestoro djece: “U šoku smo. I mi imamo djecu”.

“Porodična drama u Zolingenu ispunjava me velikom tugom i trenutno mislim na to malo dijete koje je tako surovo istrgnuto sa ovog svijeta”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Severne Rajne-Vestfalije Herbert Reul.

Gradonačelnik Solingena, Tim Kurcbah, rekao je: “Neopisivo smo tužni, dogodilo se nešto što nas je duboko pogodilo”.

Ostavite komentar: