Majka osuđena jer je vrijeđala sina zbog slabih ocjena: Gadiš mi se, ubi se đubre jedno

26.02.2024. | 20:59

Majka (50) proglašena je krivom i osuđena jer je u porukama vrijeđala sina (18) zbog loših ocjena.

Prema presudi, majka je lani u septembru u Karlovcu počinila psihičko nasilje u porodici jer je slala poruke putem aplikacije WhatsApp sinu vrijeđajući ga pogrdnim riječima, piše “Danica”.

“Srami se psihopate bolesni, šup**no. Gadiš mi se, ubi se đubre jedno, baci se pod voz da ispadne da si žrtva. Ja sam te rodila, ja ću te i zadaviti”, napisala je majka sinu.

Na sudu se branila kako je bila revoltirana sinovim slabijim ocjenama i agresivnijem ponašanju te njegovim odustajanjem od učestvovanja u vanškolskim aktivnostima.

“U očaju sam zaista sinu slala poruke putem aplikacije WhatsApp u kojima sam ga vrijeđala pogrdnim riječima koje su navedene u optuženju i kojih se sramim”, rekla je majka.

Sin je na ročištu rekao kako ga je “uznemirio navod u kojem mu majka govori da se baci pod voz i da se ubije, ali to nije povrijedilo moje dostojanstvo”.

Tinejdžer je rekao:

“Želim da se naši odnosi normalizuju. U međuvremenu sam se odselio u studentski dom i sada studiram u Zagrebu”, zaključio je sin.

Majka je, inače, visokoobrazovana osoba i dosad nije prekršajno kažnjavana. Sudija je kaznila majku s 300 evra i mora platiti 20 evra troškova postupka. Presuda je nepravomoćna, zaključuje “Danica”, a prenosi “N1”.