Ljekari u panici, ne znaju kako da ih se riješe: Divlje svinje okupirale bolnicu, tu su od jutra

Kada se u pet ujutru otvore glavna vrata za ulazak u bolnički krug, uredno prelaze pješački prelaz, poštujući okolno zelenilo.

Dolaze pred bolnicu, kao radnici koji ulaze u fabrike. Pacijenti? Ljekari? Medicinsko osoblje? Ne, divlje svinje, priča Đovani Vrena, direktor Opštih poslova u čuvenoj rimskoj bolnici „San Pijetro“.

On objašnjava da to možda više i nije vijest, ali da ti posjetioci, najčešće čitave porodice, od odraslih životinja do mladunčadi, predstavljaju ogoroman problem u rimskoj bolnici, s obzirom da je riječ o ogrom zdravstvenom kompleksu do koga se stiže veoma prometnom ulicom ili preko zelenih površina.

“Njihovi ulasci su veoma tačni, tačniji su od rodbine koja želi da posjeti bolesnike. Samo što otvorimo glavna vrata za ulazak, oni se poređaju ispred odjeljenja Hitne pomoći ili krenu ka drugim odjeljenjima. Ovo postaje opasno u svakom pogledu, pa i po pitanju higijene i i mogućeg prenošenja nekih bolesti”, kaže Vrena.

Već je postala atrakcija kada se svinje okupe oko kontejnera, pa kad ih prevrnu i razbacaju sve otpatke po okolini tražeći hranu. Takve fotografije se postavljaju na društvenim mrežama, ali onim vozačima automobila koji su imali direktan sudar sa životinjama, to nije nimalo zanimljivo.

Ne zna se razlog zašto divlje svinje dolaze ispred bolnice i u zonu oko bolnice, gdje nema otpada kakvog ima u kontejnerima, a ne dolaze pred bolnicu na doručak kao pred kontejnere koji prepuni. A ako se ponegdje u Rimu i ugleda ispražnjen kontejner, ili onaj iz koga ne viri đubre, to postaje vijest.

Civilna zaštita reaguje ponekad na dojavu ali ovi nezvani gosti kao da imaju senzore i nestanu kada se osoblje pozove i pojavi. A ako se ponekad i uhvate, kaveza za njihov smještaj ima veoma malo na raspolaganju. I dok se dogovore Rim kao glavni grad i Region Lacio, u čijoj je nadležnosti rešavanje problema divljih svinja, one se razmnožavaju u ogromnom broju dok zakon za sada zabranjuje njihovo ubijanje, pišu Novosti.

Ostavite komentar: