Lider Rusije o 2020: Godina na izmaku teška kao nekoliko godina zajedno

Godina na izmaku bila je teška za sve i čini se da je njen teret bio jednak teretu nekoliko godina zajedno, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

On se danas tradicionalno obratio naciji povodom Nove godine, a obraćanje Putina prvi su čuli mještani Kamčatskog poluostrva, nekoliko minuta prije ponoći.

“Dragi građani Rusije! Dragi prijatelji! Za nekoliko minuta 2020. godina će biti završena. I mi smo se, kao i svi širom svijeta, radovali promjenama na bolje, a niko nije mogao da zamisli kakve testove nam je spremila ova godina. Sada se čini da je nosila teret u vrijednosti od nekoliko godina”, rekao je Putin.

Putin je naglasio da je 2020. godina bila teška za sve, da je donijela brige i velike materijalne probleme, te da su neki izgubili i bliske osobe i svoje najdraže. Međutim, Putin je istakao da je 2020. bila i godina nade da će se prevazići poteškoće, godina ponosa za sve koji su pokazali najbolje ljudske i profesionalne kvalitete, kao i godina saznanja koliko su važni pouzdani, iskreni i pravi odnosi među ljudima, prijateljstvo i povjerenje, javio je TASS.

“Proživjeli smo ovu godinu dostojanstveno, na način koji odgovara ujedinjenim ljudima koji njeguju tradiciju svojih predaka. Vrijednosti kao što su hrabrost, saosjećanje i milosrđe žive u našem karakteru i našim djelima”, poručio je Putin.

Putin je naveo da su građani Rusije u svakodnevnom životu imali na umu mjerilo koje su postavili ratni veterani u Drugom svjetskom ratu, koji su dio “hrabre generacije koja je pobijedila zarazu nacizma”, uz podsjećanje da je Rusija, pored svih poteškoća, uspjela da ispuni dužnost i sa divljenjem i zahvalnošću proslavi 75 godina od pobjede nad nacističkom NJemačkom.

Ostavite komentar: