Ledi se krv u venama! Djevojčicu (17) ubili baka, djed i rođaci jer je nosila farmerke

28.07.2021. | 17:39

Prošle sedmice u Indiji, pripadnici šire porodice nasmrt su pretukli 17-godišnju Nehu Paswan jer im se nije sviđalo to što nosi farmerke.

Njena majka Shakuntala Devi Paswan rekla je za BBC Hindi da su djevojčicu pretukli djed i ujaci, i to palicama, a nakon svađe oko odjeće u njihovom domu u selu Savreji Kharg u okrugu Deoria, jednoj od najnerazvijenijih regija u državi .

“Završila je svoj jednodnevni vjerski post. Naveče je obukla farmerke i počela izvoditi rituale. Kad su se baka i djed usprotivili njenoj odjeći, Neha je uzvratila da su farmerke napravljene da se nose”, otkrila je njena majka.

Svađa je eskalirala, i sve je rezultiralo tragedijom.

Shakuntala Devi je rekla kako je njena kćerka ležala u nesvijesti, a onda su članovi porodice rekli kako će je oni odvesti u bolnicu.

“Nisu mi dopustili da ih pratim”, kazala je njena majka, koja je pozvala druge članove porodice da idu tražiti njenu kćerku u bolnicu. Tamo je nisu našli.

Sljedećeg jutra, rekla je Shakuntala Devi, čula je da je pronađeno tijelo nepoznate djevojčice kako visi s mosta preko rijeke Gandak. Kad su otišli istražiti, otkrili su da je tijelo Nehino…

Policija za ubistvo i uništavanje dokaze sumnjiči 10 osoba, uključujući Nehine baku i djeda, ujake, tetke, rođake i vozača automobila. Optuženi se još nisu javno izjasnili.

Visoki policijski zvaničnik Shriyash Tripathi rekao je za BBC Hindi da su uhapšene i saslušane četiri osobe, uključujući baku i djeda, ujaka i vozača automobila. Rekao je da policija traži ostale osumnjičene.