Le Penova upozorila: Sankcije ne utiču na Moskvu i kažnjavaju francuski narod

Sankcije EU nisu uspjele da utiču na Rusiju, ali kažnjavaju narod Francuske, izjavila je predsjednik Nacionalnog saveza u Narodnoj skupštini Francuske Marin le Pen.

Ona je za BFMTV rekla da sankcije “ne rade” i da su, štaviše, kontraproduktivne i da je realnost takva da su te mjere dovele do porasta zarade Rusije od izvoza nafte za 40 milijardi evra, prenio je TASS.

“Zapravo, ove sankcije kažnjavaju francuski narod koji se sprema za tešku zimu ove godine i možda još težu u 2023. godini”, naglasila je Le Penova, uz napomenu da je odgovornost na onima koji su donijeli takvu odluku.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 24. februara da ruska vojska započinje specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini, na zahtjev lidera republika u Donbasu. Zapad je kao odgovor uveo sankcije Moskvi i započeo slanje oružja i vojne ošreme Kijevu ukupne vrijednosti od nekoliko milijardi dolara.

Prema podacima francuskog Državnog instituta za statistiku i ekonomske studije, potrošačke cijene u Francuskoj porasle su prošlog mjeseca za 5,6 odsto. Galopirajuća inflacija dovela je do niza štrajkova i protesta krajem septembra.

Ostavite komentar: