Lavrov poručio da je Rusija spremna: Adekvatno ćemo odgovoriti na protjerivanje diplomata

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je danas da će Moskva adekvatno odgovoriti na bugarsko protjerivanje 70 ruskih diplomata.

Ruski ambasador u Bugarskoj Eleonora Mitrofanova rekla je prošle nedjelje da će zatražiti od Moskve da zatvori svoju ambasadu u Sofiji zbog protjerivanja.

Bugarski premijer Kiril Petkov rekao je početkom sedmice da će Sofija protjerati 70 ruskih diplomata koje su navodno umiješane u špijunažu.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov rekao je da je odluka o protjerivanju 70 ruskih diplomata u Bugarskoj povezana sa pritiskom Vašingtona na Sofiju.

“Ovo nije nezavisna odluka vršioca dužnosti premijera, koji ima apsolutno otvorenu i nedvosmislenu proameričku orijentaciju, spreman da ispuni sve želje svog suverena”, rekao je ministar na konferenciji za novinare.

On je objasnio da su “želje suverena da se u Bugarima ubije istorijsko pamćenje, da se unište temelji odnosa koji su stvarani u zajedničkoj borbi za nezavisnost, i u mnogim drugim situacijama, uključujući i noviju istoriju”, prenosi RIA Novosti.

Ostavite komentar: