Krimski most ozbiljno oštećen: RBC tvrdi da ukrajinske snage stoje iza napada VIDEO

Noćašnji napad na Krimski most bila je specijalna operacija mornaričkih snaga Oružanih snaga Ukrajine i Službe bezbjednosti Ukrajine (SBU).

To je saopštila ukrajinska novinska agencija RBC pozivajući se na svoje izvore u SBU.

Prema Službi bezbjednosti, SBU i Mornaričke snage Ukrajine učestvovali su u noćnom napadu na Krimski most.

“Most je napadnut uz pomoć površinskih morskih dronova. Bilo je teško doći do mosta, ali na kraju je to učinjeno”, rekao je izvor, prenosi Večernji list.

Ranije šef SBU-a, Vasili Maljuk, rekao da je most bio legitimna meta za Ukrajinu i obećao je ispričati detalje jedinstvenih specijalnih operacija nakon konačne pobjede.

Lider krimskog parlamenta postavljen od strane Rusije za napad je okrivio “teroristički režim u Kijevu”.

Prema državnim ruskim medijima, Vladimir Konstantinov je rekao da je Ukrajina počinila “novi zločin” gađajući ono što je nazvao “civilnim” objektom. BBC ne može potvrditi Konstantinove tvrdnje.

Podsjećamo, dvije osobe su poginule, a jedna osoba, djevojčica, zadobila je teške povrijede prilikom nesreće koja se ovog jutra desila na Krimskom mostu, javljaju ruski mediji.

Prema podacima lokalnih zdravstvenih ustanova, hitne službe pripremaju djevojčicu za prebacivanje u obližnje medicinske ustanove. Guverner Belgorodske oblasti u Rusiji javio je da su poginula lica, zapravo, roditelji djevojčice. Porodica je iz pomenute Belgorodske oblasti.

Saobraćaj na mostu, kao ključnoj liniji snabdijevanja za ruske snage u Ukrajini, je zaustavljen.

Saobraćaj je obustavljen na mostu koji je Rusija izgradila kako bi svoju teritoriju povezala s Krimom, koji je Moskva zauzela 2014, rekli su ruski zvaničnici. Reutersov video-snimak prikazuje most na kojem nema saobraćaja.

Put dug 19 kilometara i željeznički most su ključni infrastrukturni projekt ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji se Mercedesom provozao preko mosta 2022. nakon što je popravljen nakon ranije eksplozije.

Ostavite komentar: