Krim upozorava NATO i Ukrajinu: Provokatori ne bi trebalo da bude ruskog medvjeda

“NATO i provokatori iz Kijeva trebalo bi da pamte da su se vojne prijetnje protiv Rusije završavale katastrofalno za agresore”, rekao je kopredsjedavajući Skupštinom slovenskih naroda krimskog regiona Roman Čegrinec.

“U našoj istoriji je bilo takvih momenata, ali i 1912. i 1941. godine takve prijetnje završile su se katastrofalno upravo za agresore. Očigledno, istorija ničemu nije naučila ne previše inteligentne predstavnike ukrajinske diplomatije, ali to znači da će ih naučiti život“, upozorio je Čegrinec.

Takođe je dodao da “provokatori ne bi trebalo da bude ruskog medvjeda“.

“On će štititi svoju jazbinu do kraja i istovremeno može zavesti red u susjednoj šumi“, poručio je slikovito Čegrinec.

Istovremeno, šef Komiteta za narodnu diplomatiju i međunacionalne odnose krimskog parlamenta Jurij Gempelj pozvao je Ukrajinu i NATO da se ne izlažu smrtnom riziku.

“Rizik je, naravno, plemenit posao, ali do određenog stepena i ne u poslovima sa Rusijom. Ukrajina i NATO ne bi trebalo da se izlažu smrtnom riziku. Moraće platiti previsoku cijenu u slučaju agresije protiv Rusije“, poručio je Gempelj.

Takođe je dodao da sa Rusijom treba biti prijatelj, a ne ratovati.

“Prije nego što se polakome na ruske teritorije i resurse, NATO bi trebalo da prouči našu vijekovnu pobjedničku istoriju. Rusiju, koja sprovodi miroljubivu politiku i koja čvrsto stoji na nogama, ne treba ljutiti, jer je ta kratkovida zamisao veoma opasna“, rekao je Gempelj.

Ranije je sa istom porukom NATO-u istupio i poslanik Dume s Krima Mihail Šeremet koji je istakao da će se planovi Ukrajine i NATO za moguću agresiju prema Krimu završiti žalosno po njih. On je istakao da više niko na Zapadu ne može da negira agresivnu suštinu NATO-a.

Podsjetimo, predstavnik Ukrajine u Kontakt-grupi za Donbas Aleksej Arestovič rekao je da su vežbe NATO-a „Defender Europe 2021“ neophodne radi uvježbavanja rata protiv Rusije. Prema njegovim riječima, Alijansa je već počela angažovanje i prebacivanje snaga, kao i logističku organizaciju, a glavni fokus su Balkan i Krim.

Ostavite komentar: